Docenten

Christa schep

Christa is al een aantal jaar met veel enthousiasme yoga docente. Haar passie voor yoga heeft zij gevonden nadat zij door een stressvolle periode merkte dat spanningen zich veel in het lichaam uitten, en zij soms te veel in haar hoofd kon zijn.  Yoga heeft haar zelfvertrouwen en bewustzijn zowel fysiek als mentaal, doen groeien.

Christa heeft de docentenopleiding in Hatha yoga en Kundalini yoga gevolgd en door middel van cursussen haar kennis verbreed over de werking van de chakra’s en yin yoga. Voor haar is het heel bijzonder om andere mensen te helpen ervaren wat yoga voor lichaam en geest kan doen. Zowel het beoefenen van yoga als het lesgeven in yoga geeft veel betekenis aan haar leven.

Door middel van een yoga project in Zuid-Amerika heeft zij ervaren dat yoga heel waardevol kan zijn voor mensen met psychische problemen zoals depressie of burn out. Christa’s doel is om anderen te helpen hiermee, met yoga als tool.  Als docent wil zij niets liever dan haar passie voor yoga overbrengen en laten ervaren. “Alles dat yoga kan brengen deel ik heel graag met anderen!”

Amber Heusen

 

Amber heeft vanaf het eerste moment dat zij  in aanraking met yoga kwam het gevoel gehad van thuiskomen.
Yoga brengt alles in perspectief; leert haar focussen op wat écht belangrijk is, zelfcompassie te hebben en positief in het leven te staan.
Door haar dansachtergrond spreekt een dynamisch yogastijl haar erg aan en heeft zij de Ashtanga Power Vinyasa opleiding gevolgd.  De focus van de Hatha Flow lessen zullen liggen op ademhaling, lichaamsbewustzijn, kracht, beweging, tijd voor jezelf en ontspanning. In haar lessen vindt zij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en ieder zich kan ontwikkelen.

Eline Bouma

 

In haar zoektocht naar manieren om het denken niet te laten overheersen, heeft Eline yoga ontdekt. Door het doen van yoga kan Eline met verbazing kijken naar het kunnen van het lichaam en hier met aandacht en liefde naar te kijken. Yoga geeft Eline een mildere blik naar zichzelf en de wereld om haar heen en maakt haar meer geconcentreerd in zowel lichaam als geest.

Eline is Ashtanga Vinyasa / Power Yoga docent. Daarnaast is zij opgeleid in de traumasensitieve yoga en volgt allerlei bijscholingen, zoals ademtherapievormen, Vinyasa Prana Flow en Insight Yoga.

Bij Ashtanga Vinyasa Yoga draait het om het stillen van de geest. In het dagelijks leven doe je veel, vaak ook nog eens tegelijk. Eline helpt je om die aandacht te concentreren in een moment voor je lichaam en geest. Focus op vloeiende bewegingen en ademhaling kunnen je in een meditatieve staat brengen. De ene keer gaat dit gemakkelijker dan de andere keer. Elke keer dat je op je mat stapt is een nieuwe mogelijkheid. Volgens Eline draait yoga niet om de lenigheid van spieren, maar de flexibiliteit van geest. Geduld en aandacht voor het geheel. Eline wil graag yoga voor iedereen toegankelijk maken, ook als je nieuw bent of een blessure hebt.