De donkere dagen voor kerst… Tijd om iets terug te geven aan het land waar yoga vandaan komt!

Circa 54% van de bevolking in India leeft in armoede. Kinderhandel en kinderprostitutie zijn een miljarden business in India. Meisjes die in de prostitutie terecht komen, komen veelal uit India zelf. Daarnaast vindt er kinderhandel plaats tussen India en de omliggende landen. Naar schatting worden 1,2 miljoen kinderen in India uitgebuit in de prostitutie.

Free a Girl ondersteunt organisaties die acties uitvoeren om meisjes uit de prostitutie te bevrijden. Deze organisaties onderzoeken waar minderjarige meisjes worden vastgehouden en doen vervolgens samen met de politie een inval. De zwaar getraumatiseerde meisjes krijgen medische zorg, traumacounseling en worden in een van de huizen opgevangen. Daarnaast stimuleren en ondersteunen ze de meisjes om een rechtszaak aan te spannen tegen de mensen die hun hebben verhandeld en verkocht en tegen de bordeelhouders. Na een periode van hulpverlening wordt onderzocht of de meisjes terug kunnen naar huis. Wanneer dit niet mogelijk is, zullen de meisjes worden opgeleid om zelf te voorzien in hun levensonderhoud.

Samen maken we een verschil voor vele vrouwen en kinderen in India. Kom naar deze speciale yogales en geef terug aan het land dat jou je yoga practice gegeven heeft. Een mooier kerstcadeau kun je niet geven!